Treeniajat

Nääshalli

Ma
klo 18.30-20.00, peruskurssi aikuiset (budo 5)
klo 20.00-21.30, keltaiset – mustat vyöt (budo 3)
Ti
klo 18.30-19.30, juniorit, kaikki (budo 5)
Ke
klo 18.30-20.00, peruskurssi aikuiset (budo 5)
klo 20.00-21.30, siniset – mustat vyöt (budo 3)
To
klo 18.30-20.00, keltaiset – vihreät vyöt (budo3)
La
klo 12.00-14.00, siniset – mustat vyöt (budo 2)
Su
klo 12.00-13.15, juniorit, värivyöt (budo 2)
klo 12.00-13.15, juniorit, peruskurssi (budo 3)
klo 12.00-13.15, kuntotaekwondo (budo 4/1)
klo 13.30-14.15, naperotaekwondo (budo 3)

KARHEN KOULU, YLÖJÄRVI

To

18.30-19.30 juniorit
19.30-21.00 aikuiset
Kamppailulajien yhteiset ohjeet seuraharjoitteluun 11.8.2020 alkaen
a
– Harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty, jos itsellä tai lähipiirillä on pieniäkään sairastumisen oireita.
– Kädet on pestävä huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä ennen ja jälkeen harjoituksen. Harjoituspaikassa (Nääshalli/sali) on saatavilla käsidesiä.
– Aivastetaan ja yskitään omaan hihaan.
– Pyritään pitämään vähintään 1-2 metrin välimatka harjoittelijoiden välillä.
– Jos harjoituksissa on lähikontaktiharjoitteita, tehdään ne mahdollisuuksien mukaan vakioparin kanssa.
– Jos käytetään seuran yhteisiä harjoitusvälineitä, sama henkilö käyttää samaa välinettä koko harjoituksen ajan. Harjoituksen jälkeen harjoitusvälineet desinfioidaan.
– Omia harjoitusvälineitä ja etenkään juomapulloa ei lainata muille.
– Turhia huutamisia ja tuuletuksia (yläfemmat) vältetään.
– Harjoituksiin (saliin) saavutaan juuri ennen harjoituksen alkua ja lähdetään välittömästi harjoituksen päätyttyä.
– Vaatteet vaihdetaan kotona, jos mahdollista, eikä käytetä harjoituspaikan pukuhuoneita (=vältetään ruuhkautumista).
– Jos harjoitusryhmän jäsenellä todetaan koronatartunta tai sitä on syytä epäillä, on noudatettava viranomaisten ohjeita ryhmän jäsenten karanteenin asettamisesta.

Lapset

Junnuharjoitus on tarkoitettu 7-13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Harjoitusten tavoitteena on kannustaa lasta liikkumaan ja tarjota Taekwondo -harrastustoimintaa turvallisessa, kannustavassa ja iloisessa ympäristössä. Junioriryhmä antaa mahdollisuuden harjoitella lajia lapsille ja nuorille tarkoitetulla tavalla. Harjoituksissa Taekwondoa lähestytäänkin lasten ehdoilla ja ne sisältävät ikäisilleen sopivia leikkimielisiä harjoitteita. Lasten ja nuorten ohjaamisessa noudatetaan Suomen Taekwondoliiton ja Nuoren Suomi Ry:n laatimia suosituksia.

Keltaisen vyön suorittamisesta alkaen juniorit voivat osallistua myös keltaisten ja vihreiden vöiden treeneihin.

 

Peruskurssit ja alkeistreenit

Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, siellä opitaan peruspotkut, – lyönnit, -torjunnat sekä itsepuolustuksen alkeita. Alussa keskitytään erityisesti kunnon kohotukseen ja notkeuden sekä motoriikan parantamiseen. Noin 2-3 kuukautta kestävällä peruskurssilla luodaan jokaiselle tarvittava kunto- ja tekniikkapohja, jotta lajia voi harrastaa turvallisesti jatkossa. Peruskurssin jälkeen tekniikat vaikeutuvat ja harjoitukset monipuolistuvat.

Perustekniikka & Poomsae (terveysliikuntaharjoitus)

Perustekniikka & poomsae harjoituksissa keskitytään erityisesti tekniikoiden oikeisiin liikeratoihin ja suoritustapoihin. Harjoitusohjelma sisältää perustekniikkaharjoittelua (seisonnat, lyönnit, torjunnat, potkut), liikesarjojen opettelua ja tekniikoiden soveltamista parin kanssa. Tekninen ja aerobinen toistoharjoittelu harjoittaa kehoa monipuolisesti ja rasittaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä, kehittäen mm. harrastajan perus- ja lihaskuntoa sekä liikkuvuutta. Harjoituksissa keskitytään myös kehon hallintaan ja lihaskunnon harjoittamiseen, joten se sopii mainiosti kunto- ja terveysliikunnan ystävillä sekä niille ketkä haluavat kehittää omaa perustekniikkaansa paremmalle tasolle. Tarkoituksena on myös antaa harrastajalle valmiudet liikesarjakilpailemiseen.

Potkutekniikat & ottelu

Näissä vauhdikkaissa harjoituksissa harrastaja pääsee tutustumaan näyttävien potkujen ja Taekwondo-ottelun saloihin. Harjoituksiin sisältyy nopeiden ja tehokkaiden potkujen ja ottelutekniikoiden harjoittelua sekä ottelua. Potkuja harjoitellaan usein potkumaaleihin tai parin kanssa tehtyinä harjoitteina, kun taas ottelutaitoa kehitetään sparraamalla. Harjoitusten tarkoituksena on myös antaa valmius niille, joita kiinnostaa ottelut ja kilpaileminen.

 

Kunto-Taekwondo – kunnossa kaiken ikää

Kunto-Taekwondon toiminta-ajatuksena on tarjota harjoituksiin lapsiaan tuoville vanhemmille liikuntaa lasten treenien ajaksi. Tervetulleita on toki muutkin. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä vaan tätä kautta myös uudet, ennen lajia harrastamattomat voivat tulla mukaan Taekwondon pariin. Harjoitukset ovat avoimia myös kaikille seuran jäsenille. Harjoituksia on kerran viikossa sunnuntaisin. Ryhmässä jokainen etenee omien ehtojensa mukaan ja näin on mahdollisuus keskittyä puhtaasti kuntoiluun Taekwondon parissa – harjoituksissa sekä mieli että keho pääsevät iloisesti liikkeelle.