Treeniajat

Kesä 2019

Maanantai
klo 18.30 – 20.00, keltaiset – mustat (budo 3)

Keskiviikko
klo 18.30 – 20.00, vapaavuoro (budo 3)

Torstai
klo 18.30 – 20.00, keltaiset – mustat (budo 3)

Syksy 2019 (12.8. alkaen)

Maanantai
klo 20.00-21.30, keltaiset – mustat (budo 3)

Tiistai
klo 18.30-20.00, ottelu (budo 5)

Keskiviikko
klo 20.00-21.30, siniset – mustat (budo 3)

Torstai
klo 18.30-20.00, keltaiset – vihreät (budo 3)

Lauantai
klo 12.00-14.00, siniset – mustat (budo 2)

Sunnuntai
klo 12.00-13.15, juniorit (budo 2)
klo 12.00-13.15, lasten taekwondo-liikuntaryhmä (budo 3)
klo 12.00-13.15, kuntotaekwondo (aikidosali)

Lapset

Junnuharjoitus on tarkoitettu 7-13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Harjoitusten tavoitteena on kannustaa lasta liikkumaan ja tarjota Taekwondo -harrastustoimintaa turvallisessa, kannustavassa ja iloisessa ympäristössä. Junioriryhmä antaa mahdollisuuden harjoitella lajia lapsille ja nuorille tarkoitetulla tavalla. Harjoituksissa Taekwondoa lähestytäänkin lasten ehdoilla ja ne sisältävät ikäisilleen sopivia leikkimielisiä harjoitteita. Lasten ja nuorten ohjaamisessa noudatetaan Suomen Taekwondoliiton ja Nuoren Suomi Ry:n laatimia suosituksia.

Lasten Taekwondo-liikuntaryhmä

Perinteinen kurssimuotoinen alkeiskurssi saattaa olla lapsille joskus huono tapa aloittaa kamppailulajin harrastus. Lapsilla parinkin jo vuoden ikäero tuo mukanaan valtavia fyysisiä ja henkisiä tasoeroja.  Tämä taas saattaa aiheuttaa turhia epäonnistumisen tunteita.
Lajin harrastus vapaassa Taekwondo-liikuntaryhmässä mahdollistaa lapselle pehmeän aloittamisen.  Ryhmässä on tarkoitus kehittää lapsen fysiikkaa sekä opetella taekwondon taitoja kukin omaan tahtiin, leikin ja leikkimielisten kilpailujen ohella.  Koska kyseessä ei ole tiukka peruskurssi, ryhmään voi tulla mukaan milloin vain mikäli ryhmässä on tilaa.

Lasten (7-13 v.) Taekwondo-ryhmä 

tähtää lajissa edistymiseen ja vyöarvoissa etenemiseen.  Tähän ryhmään voi sitten aikanaan siirtyä, kun lapsesta itsestä ja vanhemmista tuntuu siltä sekä ohjaajat toteavat lapsen olevan valmis siirtymään.  Lasten liikuntaryhmä antaa kuitenkin vankan pohjan, joka auttaa aikanaan varsinaisessa Taekwondo-ryhmässä edistymistä. Liikuntaryhmässä voi harrastaa niin kauan kuin haluaa, mitään pakkoa ei ole siirtyä eteenpäin.  Toisaalta lahjakkaat ja innokkaat pääsevät nopeastikin siirtymää toiseen ryhmään.

Keltaisen vyön suorittamisesta alkaen juniorit voivat osallistua myös keltaisten ja vihreiden vöiden treeneihin.

 

Peruskurssit ja alkeistreenit

Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, siellä opitaan peruspotkut, – lyönnit, -torjunnat sekä itsepuolustuksen alkeita. Alussa keskitytään erityisesti kunnon kohotukseen ja notkeuden sekä motoriikan parantamiseen. Noin 2-3 kuukautta kestävällä peruskurssilla luodaan jokaiselle tarvittava kunto- ja tekniikkapohja, jotta lajia voi harrastaa turvallisesti jatkossa. Peruskurssin jälkeen tekniikat vaikeutuvat ja harjoitukset monipuolistuvat.

Perustekniikka & Poomsae (terveysliikuntaharjoitus)

Perustekniikka & poomsae harjoituksissa keskitytään erityisesti tekniikoiden oikeisiin liikeratoihin ja suoritustapoihin. Harjoitusohjelma sisältää perustekniikkaharjoittelua (seisonnat, lyönnit, torjunnat, potkut), liikesarjojen opettelua ja tekniikoiden soveltamista parin kanssa. Tekninen ja aerobinen toistoharjoittelu harjoittaa kehoa monipuolisesti ja rasittaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä, kehittäen mm. harrastajan perus- ja lihaskuntoa sekä liikkuvuutta. Harjoituksissa keskitytään myös kehon hallintaan ja lihaskunnon harjoittamiseen, joten se sopii mainiosti kunto- ja terveysliikunnan ystävillä sekä niille ketkä haluavat kehittää omaa perustekniikkaansa paremmalle tasolle. Tarkoituksena on myös antaa harrastajalle valmiudet liikesarjakilpailemiseen.

Potkutekniikat & ottelu

Näissä vauhdikkaissa harjoituksissa harrastaja pääsee tutustumaan näyttävien potkujen ja Taekwondo-ottelun saloihin. Harjoituksiin sisältyy nopeiden ja tehokkaiden potkujen ja ottelutekniikoiden harjoittelua sekä ottelua. Potkuja harjoitellaan usein potkumaaleihin tai parin kanssa tehtyinä harjoitteina, kun taas ottelutaitoa kehitetään sparraamalla. Harjoitusten tarkoituksena on myös antaa valmius niille, joita kiinnostaa ottelut ja kilpaileminen.

 

Kunto-Taekwondo – kunnossa kaiken ikää

Kunto-Taekwondon toiminta-ajatuksena on tarjota harjoituksiin lapsiaan tuoville vanhemmille liikuntaa lasten treenien ajaksi. Tervetulleita on toki muutkin. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä vaan tätä kautta myös uudet, ennen lajia harrastamattomat voivat tulla mukaan Taekwondon pariin. Harjoitukset ovat avoimia myös kaikille seuran jäsenille. Harjoituksia on kerran viikossa sunnuntaisin. Ryhmässä jokainen etenee omien ehtojensa mukaan ja näin on mahdollisuus keskittyä puhtaasti kuntoiluun Taekwondon parissa – harjoituksissa sekä mieli että keho pääsevät iloisesti liikkeelle.