Treeniajat

Nääshalli

Ma, klo 18.30-20.00, keltaiset – vihreät (aikuiset)
Ke, klo 18.30-19.45, juniorit (kaikki vyöarvot)
To, klo 18.30-20.00, siniset-mustat (aikuiset)
 
Kaikki treenit budo 3 -salissa

KARHEN KOULU, YLÖJÄRVI

Ylöjärven treenit alkavat Karhen koulun kentällä 4.6. Ja jatkuvat torstaisin klo 18.30 – 19.30. Nämä treenit ovat sekä aikuisille että lapsille.

Lapset

Junnuharjoitus on tarkoitettu 7-13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Harjoitusten tavoitteena on kannustaa lasta liikkumaan ja tarjota Taekwondo -harrastustoimintaa turvallisessa, kannustavassa ja iloisessa ympäristössä. Junioriryhmä antaa mahdollisuuden harjoitella lajia lapsille ja nuorille tarkoitetulla tavalla. Harjoituksissa Taekwondoa lähestytäänkin lasten ehdoilla ja ne sisältävät ikäisilleen sopivia leikkimielisiä harjoitteita. Lasten ja nuorten ohjaamisessa noudatetaan Suomen Taekwondoliiton ja Nuoren Suomi Ry:n laatimia suosituksia.

Keltaisen vyön suorittamisesta alkaen juniorit voivat osallistua myös keltaisten ja vihreiden vöiden treeneihin.

 

Peruskurssit ja alkeistreenit

Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, siellä opitaan peruspotkut, – lyönnit, -torjunnat sekä itsepuolustuksen alkeita. Alussa keskitytään erityisesti kunnon kohotukseen ja notkeuden sekä motoriikan parantamiseen. Noin 2-3 kuukautta kestävällä peruskurssilla luodaan jokaiselle tarvittava kunto- ja tekniikkapohja, jotta lajia voi harrastaa turvallisesti jatkossa. Peruskurssin jälkeen tekniikat vaikeutuvat ja harjoitukset monipuolistuvat.

Perustekniikka & Poomsae (terveysliikuntaharjoitus)

Perustekniikka & poomsae harjoituksissa keskitytään erityisesti tekniikoiden oikeisiin liikeratoihin ja suoritustapoihin. Harjoitusohjelma sisältää perustekniikkaharjoittelua (seisonnat, lyönnit, torjunnat, potkut), liikesarjojen opettelua ja tekniikoiden soveltamista parin kanssa. Tekninen ja aerobinen toistoharjoittelu harjoittaa kehoa monipuolisesti ja rasittaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä, kehittäen mm. harrastajan perus- ja lihaskuntoa sekä liikkuvuutta. Harjoituksissa keskitytään myös kehon hallintaan ja lihaskunnon harjoittamiseen, joten se sopii mainiosti kunto- ja terveysliikunnan ystävillä sekä niille ketkä haluavat kehittää omaa perustekniikkaansa paremmalle tasolle. Tarkoituksena on myös antaa harrastajalle valmiudet liikesarjakilpailemiseen.

Potkutekniikat & ottelu

Näissä vauhdikkaissa harjoituksissa harrastaja pääsee tutustumaan näyttävien potkujen ja Taekwondo-ottelun saloihin. Harjoituksiin sisältyy nopeiden ja tehokkaiden potkujen ja ottelutekniikoiden harjoittelua sekä ottelua. Potkuja harjoitellaan usein potkumaaleihin tai parin kanssa tehtyinä harjoitteina, kun taas ottelutaitoa kehitetään sparraamalla. Harjoitusten tarkoituksena on myös antaa valmius niille, joita kiinnostaa ottelut ja kilpaileminen.

 

Kunto-Taekwondo – kunnossa kaiken ikää

Kunto-Taekwondon toiminta-ajatuksena on tarjota harjoituksiin lapsiaan tuoville vanhemmille liikuntaa lasten treenien ajaksi. Tervetulleita on toki muutkin. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä vaan tätä kautta myös uudet, ennen lajia harrastamattomat voivat tulla mukaan Taekwondon pariin. Harjoitukset ovat avoimia myös kaikille seuran jäsenille. Harjoituksia on kerran viikossa sunnuntaisin. Ryhmässä jokainen etenee omien ehtojensa mukaan ja näin on mahdollisuus keskittyä puhtaasti kuntoiluun Taekwondon parissa – harjoituksissa sekä mieli että keho pääsevät iloisesti liikkeelle.