Manse Taekwondo ry

Manse Taekwondo ry on vuonna 1990 perustettu liikunta- ja urheiluseura, jonka tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä terveitä elämäntapoja. Seura on Suomen Taekwondoliiton jäsen ja kuuluu sen alaisuudessa Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU), Euroopan- (ETU) ja Maailman Taekwondo liittoon (WTF). Seura kuuluu myös Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n (HLU), joka on alueellinen liikunnan edunvalvonta- ja palveluyksikkö.

Aikaisimpina vuosina Manse Taekwondo Ry on panostanut ohjaajien kouluttamiseen ja junioritoiminnan kehittämiseen. Nämä ovat edelleen tärkeimmässä asemassa toiminnan kehittämisessä ja saavutetun tasapainon säilyttämisessä. Nykyään ohjaamisesta vastaa hyvissä määrin koulutetut ohjaajat ja junioritoiminta on vakautunut sekä kasvanut kiinteäksi osaksi seuran toimintalinjaa. Myös seuramme saama NuoriSuomi -sinettitunnus vuonna 2003 ensimmäisenä Taekwondoseurana Suomessa luo jatkuvia haasteita lapsitoiminnan kehittämiseen. Suomen Taekwondoliitto auditoi seuran sinettitoiminnan tammikuussa 2015. Tavoitteena on edelleen säilyttää sinettitoiminta laadukkaalla tasolla. Seuratoiminnassa on nykyään useita lasten vanhempia, joten yhteisten harjoitusaikojen ja toiminnan kehittäminen on luonnollista. Tätä silmälläpitäen seuralla on ollut tarjolla jo vuosia Kunto-Taekwondo, johon lasten vanhemmat voivat osallistua lasten harjoitellessa omalla vuorollaan.

Manse Taekwondon yhdistyssäännöt

Manse Taekwondo liittyi syksyllä 2009 ns. Sim Uu -seuroihin, joka tarkoittaa sitä, että opetuksellisesti seuraamme tanskalaisen mestari Ko Tae-Jeongin (9. dan) opetusta. Sim Uu tarkoittaa perhettä. Suomen Sim Uu ei ole järjestäytynyt organisaatio eikä sillä ole toimielimiä. Se on mestari Kon oppilaiden muodostama ryhmä ja hänen toiveestaan syntynyt yhteenliittymä, jonka tavoitteena on ylläpitää taekwondoa ja sen arvoja kokoamalla yhteen lajin opettajat harrastajineen. Taekwondo on muutakin kuin vain fyysistä harjoittelua ja urheilua. Toisten kunnioittaminen, lajin käytöstavat, vuorovaikutus, terveys ja hyvinvointi kuuluvat asioihin, joita Mestari Ko haluaa ylläpidettävän. Seuran pääopettaja Jari Hintsanen, 6 DAN,  on suorittanut viimeisimmän vyökokeensa Mestari Ko’lle joulukuussa 2021 ja tätä ennen 5. DAN kesäkuussa 2015.

 
 
www.simuu.fi

Seuran hallitus 2023

Mika Ojanen / puheenjohtaja      Pasi Eronen / varapuheenjohtaja      Liisa Peltola / sihteeri    Veera Vuorinen / talousvastaavana   

 Jari Hintsanen / hallituksen jäsen    Marika Lehtimäki / hallituksen jäsen     Lassi Jokinen / hallituksen jäsen

Seuran opettajat

 

Jari Hintsanen 6 DAN

Seuran Pääopettaja

Kukkiwon 3rd class Taekwondo Instructor

https://www.jarihintsanen.fi


 Mika Ojanen 4 DAN

Hallituksen puheenjohtaja

____________________________________________________

Pasi Eronen 4 DAN

____________________________________________________

Vastuuohjaajat

 

Jari Hintsanen 6 DAN

Ylemmät vyöt (siniset-mustat)


 Mika Ojanen 4 DAN 

Alemmat vyöt (keltaiset-vihreät)


 Veera Vuorinen 1 DAN

Juniorit


Marika Lehtimäki 2 KUP 

Martti Jalonen 1 DAN

Kuntotaekwondo


Pasi Eronen 4 DAN 

Alkeiskurssi


Liisa Peltola 1 DAN

Ottelu

Muut ohjaajat

 

Jon Sahlberg 1 DAN


 Lassi Jokinen 1 DAN

____________________________________________________

Tero Hakkarainen 1 DAN


Seuran mustat vyöt

Jari Hintsanen 6 DAN   |   Niina Virtala 5 DAN  |  Mika Ojanen 4 DAN   |    Pasi Eronen 4 DAN  |  Tuomas Pitkänen 2 DAN  |   Janne Välitalo 2 DAN | Veera Vuorinen 1 DAN  |  Martti Jalonen 1 DAN  |  Liisa Peltola 1 DAN  |  Jon Sahlberg 1 DAN   |  Lassi Jokinen 1 DAN   |   Tero Hakkarainen 1 DAN | Nea Parjanen 1 DAN |